Látásvizsgálat

A szemüvegkészítés első és egyik legfontosabb lépése, hogy legyen egy pontos vizsgálati eredményünk. Ezért látásunk évenkénti ellenőriztetése legalább olyan fontos, mint más egyéb betegségek megelőzésére igénybe vett szűrővizsgálatok. A látás romlása legritkább esetben hirtelen bekövetkező esemény – ha ilyet tapasztal, azonnal keressen fel szakintézményt –, általában viszonylag lassan kialakuló folyamat. Így sokszor már csak a vizsgálat során szembesülünk azzal, mennyivel jobb is lehetne a látásunk.

Emmetrópia (szabályos látás)

A rendszeres látásellenőrzés, az egyéb egészségügyi szűrésekhez hasonlóan azért fontos, mert mielőbb kiderülnek az elváltozások, annál jobban kezelhetőek. Kevesen tudják ugyanis, hogy a szemvizsgálat nem csupán a látás ellenőrzésre szolgál, hanem segíthet más betegségek feltárásában is (pl.: szürkehályog, zöldhályog, magas vérnyomás, cukorbetegség).

Üzleteinkben felkészült szakemberekhez fordulhat látásproblémáival. Készséggel állunk rendelkezésére, ha úgy érzi, panasza van a látásával kapcsolatban. Kollégáinkkal együtt megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást látásproblémája orvoslására.

Speciális szűrővizsgálati lehetőség: Szemnyomás mérés

Ez egy fájdalommentes néhány percet igénybe vevő vizsgálat, melyet az Optimarkt Mega üzletünkben biztosítunk.

A megemelkedett szemnyomás érték az első tünete lehet a zöldhályog nevű szembetegségnek. Ezért nagyon fontos lenne, hogy mindenki, aki elmúlt 40 éves, évente, de legalább 2 évente ellenőriztesse szemnyomását. Ha családjában már előfordult ez a szembetegség, akkor életkortól függetlenül tanácsos ezt a szűrővizsgálatot elvégeztetni.

Szemüvegkészítés

Optikai keretekből széles választékú raktárkészletünknek és saját műhelyünknek köszönhetően rövid időn belül (akár pár óra alatt is) vállaljuk a szemüvegkészítést.

Szemüvegjavítás

 • szemüvegek beállítása a viselő arcához, annak anatómiai adottságainak figyelembe vételével
 • elgörbült és sérült szemüvegek helyreállítása, illetve beállítása
 • csavarok pótlása
 • fém szemüvegkeretek forrasztása

Kontaktlencse

A kontaktlencsék a technológia fejlődése miatt gond nélkül helyettesítenek szinte bármilyen szemüveglencsét. Ezek a vékony, rugalmas optikai lencsék a szemmel közvetlenül érintkezve javítják látásunkat, így nem kell a szemüveg tisztításáról, megfelelő tárolásáról gondoskodnunk. Sokan esztétikai megfontolásból választják ezt a megoldást, amit esetleg színezett lencsével tesznek egyedivé.

Kontaktlencsék használatának gyakori technikai kérdései

Szakembereink a látásvizsgálatok során alaposan felmérik a szem állapotát, megállapítják, milyen dioptriára, görbületre van szükség, illetőleg a páciens szeme alkalmas-e lencseviselésre.

Tanácsainkkal segítünk Önnek abban, hogy az életviteléhez a legjobban illeszkedő lencséket választhassa ki az általunk forgalmazott márkák közül. A látásvizsgálat után próbalencsét adunk, ami segít abban, hogy a hosszú távú lencseviselést kipróbálhassa és esetleges további igényeit megfogalmazhassa.

Megszokási garancia

Bármilyen progresszív szemüveglencsét vásároljon is, legalább 3 hónap megszokási garanciát biztosítunk, hogy Ön mind közelre, mind távolra egyaránt kényelmesen és élesen lásson minden élethelyzetben.

Amennyiben szakértő munkánk ellenére mégsem tudja megszokni az új lencsét, megszokási garanciaidőn belül kicseréljük azt egy azonos dioptriaértékű bifokális, két egyfókuszú vagy távoli és közeli szemüveglencsére.

Egészségpénztár

Az alábbi listát az Önök igényeinek megfelelően folyamatosan bővítjük, az igényelt egészségpénztári szolgáltatókkal elszámolási szerződést kötünk. Amennyiben Ön rendelkezik egészségpénztár kártyával, úgy azzal kártyaterminálunkon fizethet. Fizetési módjáról, kérjük előre egyeztessen munkatársainkal. A teljes ügyintézést mi bonyolítjuk az Ön kényelme érdekében! A Kenézy kórházban (Bartók Béla út) nincs terminál. Itt nem áll módunkban elfogadni semmilyen kártyát.

 • Navosz Egészségpénztár
 • Allianz Egészségpénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Dimenzió Egészségpénztár ( a fizetés csak készpénzzel és bankkártyával lehetséges: Db.Fórum, Székesfehérvár Tesco, Győr Árkád, Budapest Árkád, OTI)
 • Generali Egészség és Önsegélyező Pénztár  ( a fizetés csak készpénzzel és bankkártyával lehetséges: Db.Fórum, Székesfehérvár Tesco, Győr Árkád, Budapest Árkád, OTI)
 • Medicina Egészségpénztár
 • Kardirex Egészségpénztár (csak Győr)
 • MKB Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • Patika Egészségpénztár
 • Tempo Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • Vasutas Egészségpénztár
 • Vitamin Egészségpénztár
 • Első Regionális Önkéntes Egészségpénztár (csak készpénzes fizetés lehetséges)

Fizetési módok

Optikai üzletünkben Ön a következő módokon egyenlítheti ki számlája ellenértékét:

 1. Készpénzes fizetés
 2. Megrendelt szemüvegét vagy kontaktlencséjét kívánsága szerint egy összegben előre vagy leelőlegezve és a fennmaradó összeget az áru kézhezvételével egy időben, tehát két részletben fizetheti ki.
 3. Bankkártyás fizetés
 4. Szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg vásárlását hitelkártyával is kiegyenlítheti.
 5. Egészségpénztár kártyával történő vásárlás
 6. Optikai szalonjainkban a fenti egészségpénztári szolgáltatók utólagos finanszírozásai vehetőek igénybe

Jelentkezzen most vizsgálatra!

Jelentkezés után szakértő kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő időpontot.


Köszönjük jelentkezését!

Kollégánk hamarosan felveszi a kapcsolatot Önnel a vizsgálati időpont egyeztetése végett.

Addig is maradjon velünk kapcsolatban és

A szemvizsgálati eredményről készült munkalapot csak térítés ellenében tudjuk kiadni. Amennyiben a szemüveget nálunk készíti, a látásvizsgálat árát jóváírjuk. A gyermek szemvizsgálat minden esetben térítés köteles! A részletekről tájékoztatjuk üzletünkben.